Nejčastější chyby malých podnikatelů v projektovém plánování

Napsal | Poslední aktualizace: 23 February 2023

Proč je APUtime pro malé živnostníky tak důležité?

Většina malých živnostníků mají velmi slabé nebo spíše žádné projektové plánování. Nevnímají soubor úkolů u nějaké činnosti jako projekt, který si vyžaduje projektové a procesní přemýšlení. Jinak řečeno, neexistují procesy, cestovní mapy, ganttův diagram atd. Nemají dostatek času na plánování a neumí přemýšlet jako projektoví a procesní inženýr. Už to tak nemusí být. Vyzkoušejte APUtime.

Co je největší slabinou většiny malých podnikatelů v projektovém plánování?

Jako expert na projektový management, CEO mentor a Executive kouč bych řekl, že největší slabinou většiny malých podnikatelů v projektovém plánování je nedostatek struktury a plánování před zahájením projektu.

Mnoho malých podnikatelů projekty řeší spontánně, bez pečlivého plánování a struktury. To může vést k nejasnému a neuspořádanému plánu pro dokončení projektu, což může vést k nestíhání projektů v termínu, neustále se zvyšujícím nákladům na projekt a v neposlední řadě nespokojenosti zákazníka.

Další častou slabinou malých a středních firem při projektovém řízení je špatná komunikace s týmem a zákazníkem na začátku, během a po skončení projektu. Malí podnikatelé velmi často na projekty jsou sami, což může vést k nedostatečné spolupráci a komunikaci s ostatními členy týmu a zákazníkem. To je jeden z důvodů, proč většina B2B zákazníků vyhledává firmy, kde je větší tým pracovníků a mají projektového manažera.

Nedostatek časového plánování je další běžnou slabinou v projektovém plánování malých podnikatelů. Časový plán je klíčovým faktorem při řízení projektu a mnoho malých podnikatelů nevyčleňuje dostatek času na pečlivé plánování, což může vést k nedostatku efektivity a zbytečným chybám.

Dnes však existuje umělá inteligence (dále jen AI), která dokáže nahradit celý projektový tým, optimálně plánovat čas, dodržovat strukturu a optimalizovat procesy v závislosti na dynamické změně dnešního nepředvídatelného, nestabilního, komplikovaného a nejednoznačného světa.

V neposlední řadě, další běžnou slabinou v projektovém plánování malých podnikatelů je nezohlednění rizik. Malí podnikatelé mohou mít tendenci být příliš optimistickými a nerozpoznávají rizika spojená s projektem. Nedostatek plánování rizik může vést k problémům a nedostatku připravenosti v případě nečekaných událostí. Pomocí aplikace APUtime tato rizika eliminujete a dokážete předvídat v během několika málo minut.

Profesionální projektový manažer za 1500 Kč/měs.

Malí podnikatelé často nevěnují dostatečnou pozornost k projektovému plánování a struktuře, což může vést k řadě problémů během projektu. Je důležité, aby malí podnikatelé věnovali dostatek času na pečlivé plánování a komunikaci s týmem a zákazníkem, a aby zohlednili rizika a časové plány pro úspěšné dokončení projektu.

Nebo projektové a procesní plánování nechali autonomnímu plánovacímu systému APUtime, který využívá umělé inteligence k náročným a složitým optimalizačním výpočtům.

Pokud patříte k podnikatelům, kteří si tyto nedostatky uvědomují a chtěli by své podnikání dostat na další úroveň, tak si dohodněte konzultaci zdarma nebo se rovnou zdarma registrujte do APUtime a zjistěte sami, jak jednoduché je mít profesionální projektové oddělení již řádově za 1500 Kč/měs.

Cože?

Profesionální projektový manažér spolu s aplikací za 1500 Kč měsíčně?

Ano. Buďte efektivní a zjednodušte si podnikání díky APUtime.

Newsletter

Zajímá vás umělá inteligence, autonomní systémy?

apumaster

Copyright 2023, Ing. Miroslav Sázovský | www.flowave.cz | Co je plánuje: 📍Roadmap 

APUmaster certifikovaný partner APUtime