Kolik času zabere natáčení podcastu?

Napsal | Poslední aktualizace: 20 February 2023

Nikde jsme se však pořádně nedočetli o vyladěným procesu, který by zohlednil návaznosti jednotlivých úkolů a externistů, kteří vám s produkcí podcastů mohou pomoci.

Po roce natáčení, vztekání, objevování a chutě po 10 odvysílaných dílech všeho nechat, jsme si začali uvědomovat, že největší slabinou našich podcastů je:

  • nepředvídatelnost dodání podkladů nebo stanovení témat,
  • netransparentnost průběhu práce na jednotlivých úkolech
  • absolutní absence sledování návazností mezi jednotlivými úkoly.

Stručně řečeno, pravá ruka nevěděla, co dělá levá a v našem týmu byla permanentní inverze. Hlava podcastu přesně věděla, co, jak a kdo, ale to se nedalo říct o ostatních členech týmu.

Proč běžné nástroje na projektové řízení nefungují?

Vyzkoušeli jsme různé projektové nástroje na řízení projektů, ale téměř vždy jsme neměli dostatek vůle, abych při každé změně tuto změnu zpětně zanesli do celého projektového plánu.

Podcast vás jen tak neuživí a spíše stojí přibližně 10.000 až 20.000 Kč za jeden kvalitně zpracovaný díl se vším všudy. Proto začnete upřednostňovat projekty, které vám přinášejí finanční odměnu.

Je skvělé mít "Sexi projekt", ale musíte mít i profit z "Money projektu".

Kolik času zabere kvalitně zpracovaný podcast se vším všudy?

Pokud to s natáčením a distribucí podcastu myslíte vážně, tak vám dobrý podcast zabere 10 až 15 hodin práce.

Například: podcast Manželství zabere přibližně 10 až 15 hodin práce. Pro řízení takto náročného projektu jsme u nás v APUmaster sestavili procesní mapu a nechali umělou inteligenci, aby nám začala řídit čas, procesy a sledovat nejlepší cestu, jak, kdy a kdo má plnit jednotlivé úkoly.

Tuto procesní mapu si můžete stáhnout po kliknutí na tlačítko dole na této stránce a pak nahrát do svého APUtime. Následně si ji upravit podle své potřeby a spustit výpočet.

Tuto procesní mapu jsme testovali na desítkách podcastů a zkoušeli různé varianty, ale tato nám sedí nejlépe.

Co je nejdůležitější, aby váš podcast neustále žil a vy jste s každým novým dílem měli více a více posluchačů?

Je to vaše osobní integrita, integrita systému a integrita organizace. Díky APUtime se vám už nikdy nestane, že byste neměli všechny podklady, někdo přišel nepřipravený na natáčení, vynechali jste marketingovou kampaň po vydání podcastu atd.

Podívejte se na časovou osu, jak natáčíme jednou za 14 dnů jeden díl podcastu. Máme pevně dané termíny natáčení a autonomní plánovací systém APUtime nám neustále optimalizuje jednotlivé cesty, abychom vše stihli v termínu.

Díky APUTime mám mír v mysli a svobodu na tvoření, protože mi už nevadí, že musím nenadále přerušit práci. Ani mi nevadí, že jsou dny, kdy na tvoření nemám náladu. Upřímně a bez nutnosti vysvětlování to řeknu mé autonomní virtuální asistentce, která ihned udělá tisíce výpočtů, aby mi optimalizovala nové termíny a navrhne mi jinou práci.

Miroslav Sázovský

Založte si v APUtime účet. Stáhněte si naši šablonu a vyzkoušejte ještě dnes naplánovat si první vysílání podcastu, přesně tak, jak to děláme mi ve FlowaveCast (agentura, která zajišťuje realizaci B2B podcastů).

Stáhněte si procesní mapu do vašeho APUtime

💾 Soubor ke stažení: Procesní mapa k podcastu

Newsletter

Zajímá vás umělá inteligence, autonomní systémy?

apumaster

Copyright 2023, Ing. Miroslav Sázovský | www.flowave.cz | Co je plánuje: 📍Roadmap 

APUmaster certifikovaný partner APUtime